Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Zpráva zastupitele 1

5. 11. 2014 Plzeň - ZMO Doubravka

Dne 5. 11. 2014 proběhlo první zasedání a jednání ZMO Plzeň 4

Krom focení a předání jmenovacích dekretů se událo následující:

- Slib zastupitele (splněno)

- Hlasování o starostovi (M. Chalupný), místostarostovi uvolněném – placeném na plný úvazek (Z. Mádr) a místostarostovi neuvolněném – placeném mimo pracovní poměr (D. Zrostlík) jsem podpořil, dále se hlasovalo o 9 členné radě, tak to jsem byl proti, a pak o sedmi členech k doplnění, tak to jsem se zdržel (když nižší počet členů rady byl demokraticky přehlasován).

- Finanční výbor byl volen tajnou volbou a za nás jsem zcela mimo plán navrhl pana Ing. Jana Prokeše, který operativně a rychle dodal svůj písemný souhlas. Pan Ing. Prokeš však hlasováním neprošel, ale důležité na tom bylo, že byl navržen a že oficiálně odmítnut. Předsedou FV byl i bez mé podpory zvolen P. Rodl.

- Kontrolní výbor - do kontrolního výboru jsem byl zatím zapojen a obsazen já (přičemž nepočítám, že by to bylo na dlouho). Co se dalších voleb týká, tak jsem nesouhlasil (opět úplně sám) s tím, aby předseda kontrolního výboru byl placen a zaměstnán jako další politický „kus“ na MO (výplata cca 36.000,- Kč/1 měsíc) a vyhrál KSČM Ing. Hlásek. Pro členy a sebe jsem samozřejmě hlasoval.

- U bodu odměny pro zastupitele a politické placené funkcionáře jsem si nechal vysvětlit větu: „ Navržené odměny jsou v souladu s horní hranicí povolené zákonem…“ Když mi byla vysvětlena tím, že všechny odměny jsou na maximální možné (zákonné) výši, vyzval jsem kolegy zastupitele k zamyšlení, nad snížením této částky v duchu „byla by to pecka, budeme první a je to o určité slušnosti vůči občanům – politika služba lidu“. To se však neuchytilo, a tak jsem rovnou navrhl snížení odměn o polovinu rozdílu mezi zákonem stanovenou minimální a maximální částkou. To se už neujalo vůbec a jediný kdo hlasoval pro, jsem byl „já“. Tím pádem jsem pak logicky nepodpořil maximální výši odměn původního návrhu. Jinak polovinu vlastních odměn, věnuji každý rok potřebným v obvodě, tak abych dostál svému předvolebnímu slibu.

- Tabletu jsem se neubránil, prý bude koupen tak nebo tak a peníze se tím pádem neušetří :-(. Nemělo to hlubší význam, tak jsem to neřešil.

- Na závěr se už neodehrálo nic mimořádného, seznam navržených členů do komisí a námi požadované rozšíření o další komise, předkládám oficiálně a legitimně RMO, a uvidíme, jak to dopadne.

Jinak děkuji všem, co se zapojili, dorazili a nebo alespoň poslali sms.

«- zpět na seznam článků