Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Zpráva zastupitele 3

4.12.2014 Plzeň - ZMO Doubravka

Dne 4.12.2014 proběhlo 2. zasedání a jednání ZMO Plzeň 4.

V úvodu hned po menších potížích s technikou (kartami na hlasování, počítači, projekcí), následovalo samotné jednání ZMO, které netrvalo snad ani 40 minut.

Osobně jsem tentokrát nic nerozporoval ani nenavrhoval, bylo to opravdu hodně rychlé. Dokonce nedošlo ani na dvě mnou připravené interpelace, neboť jsem ani nestihl předat k projekci potřebné fotografie.

Za zásadní však považuji projednávání rozpočtu na rok 2015 s výhledem na rok 2016, 17, 18. K tomuto bodu jsem očekával širší úvod, prezentaci a následně diskusi. Nic z toho se však nekonalo, vše bylo pravděpodobně projednáno již před jednáním ZMO na poradě předsedů poslaneckých klubů u starosty, kde jsem nebyl, jelikož to potom nemusíme mít zastupitelstva, když se vše dohodne předem a jinde. Osobně by mě zajímalo, kolik zastupitelů vůbec vědělo, s jakou částkou obvod hospodaří a pro co hlasují?

Rozpočet byl schválen jednohlasně a jeho podobu najdete pro ilustraci v příloze.

Určitě stojí za povšimnutí i skutečnost, kolik „nás“ tahle „sranda“, nazvaná úřady městských obvodů, ve finále stojí i se všemi těmi placenými funkcemi. A to tam není ještě podrobně rozpracován plán investičních akcí!


Jinak já za první měsíc ve funkci dostal krásných 2.380,- Kč (super hrubá mzda), což je ve finále 1.725,- Kč čistého. Z této částky, tímto deklaruji, že 752,- Kč si nechám na drobné výdaje a 1.000,- Kč uložím a následně (až to bude větší suma) věnuji či použiji na nějakou Doubraveckou charitu či akci.

«- zpět na seznam článků