Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Zpráva zastupitele 5

28. 04. 2015 Plzeň - ZMO Doubravka

Dne 8.4.2015 proběhlo zasedání a jednání ZMO Plzeň 4.

Jednání zastupitelstva probíhalo standardním způsobem, přičemž se našlo i pár bodů, které byly teď nově panem starostou věcně okomentovány a upřesněny. Vcelku nic zásadního až na pár personálních drobností a změn v chodu úřadu, několik plánovaných drobných investic a finančních uzávěrek.

Jelikož však kromě mě a jednoho zastupitele za KSČM se nikdo na nic neptá, nechtěl jsem být za úplného exota a ptát se na každý bod, vybral jsem si pouze pár zásadnějších věcí, které jsem patřičně okomentoval a požadoval upřesnit.

Konkrétně jsem nepodpořil příspěvek 300.000,-Kč na „Žumberovu vařečku“ a snažil se rozpoutat diskusi na téma tradiční „kulturní“ akce podobného typu, které se na obvodě pořádají. Deklaroval jsem svůj názor a mířil tím k určité snaze změnit zavedený konzumní druh zábavy na něco výrazně kulturnějšího a smysluplného. Bohužel ale marně, jelikož jsem byl opět sám a obvod včetně ostatních zastupitelů se za takové akce nestydí a ani se netají tím, že tak jak to je, to vlastně vyhovuje.

Dalším důležitým bodem byla však má avizovaná rezignace na člena Kontrolního výboru ZMO Plzeň 4 a jmenování nového člena (členky) Danuše Brabcové. Ta byla jednání ZMO přítomna a dostala prostor se představit. Po krátkém úvodu tohoto bodu a představení byla jednohlasně přijata a tím pádem se stala novou členkou onoho kontrolního výboru místo mě. Paní Daně gratuluji, děkuji za její operativnost, zapojení i nasazení a těším se na další spolupráci.

Závěrem snad už jen pár organizačních drobností a postřehů.

Jelikož se mi stále nedaří rozhýbat původně sestavený tým lidí v komisích obvodu a „Společně za Plzeň“ už asi také neexistuje, rozhodl jsem se, že půjdu vlastní cestou a samostatně.

Odstoupením z kontrolního výboru jsem dostál svého slova a dal všanc jeden z posledních politických postů dalšímu člověku z původního politického uskupení, za který jsem kandidoval, a tímto považuji své „povinnosti“ vůči tomuto subjektu (Společně za Plzeň) za vyřízené.

Z části naspořených peněz, které jsem získal za docházku do kontrolního výboru, jsem nakoupil věnec a věci na pietní akt, který rovněž velice úspěšně proběhl a o kterém jsem vás informoval samostatně.

Za zbývající finanční částku s vlastním příspěvkem zřizuji osobní internetové stránky, na kterých budu prezentovat to, oč se snažím a jak bylo naloženo s důvěrou voličů, kterou jsem od nich dostal.

Tímto se zároveň loučím se Společně za Plzeň a děkuji všem těm, co se snažili posunout komunální politiku zas o kousek dál, byť to asi úplně nevyšlo.

«- zpět na seznam článků