Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Doubravecká promítačka 2015

21.6.2015 Plzeň - Doubravka

Billboardy s plakáty nás zvou na Doubraveckou promítačku na louce u kostela sv. Jiří, která by se měla konat celý týden od úterý 23.6.215 do soboty 27.6.2015. Na co však organizátoři spolu s Městským obvodem Plzeň 4 na plakátu a pozvánce zapomněli je informace o tom, že přespolní motoristé a ti, kteří se na akci chytají dojet automobilem, by měli vyrazit mnohem dříve, jelikož není nejenom kde zaparkovat, ale ani jak se na lokalitu autem dostat.

Vážení přátelé, motoristé, příznivci kina pod širým nebem a všichni ti, kteří se chytáte na Doubraveckou promítačku dorazit vozem - v současné době je lokalita tak zvané malé Doubravky „Za tratí“ totálně neprůjezdná, rozkopaná a bez možnosti zaparkování! Viadukt U Husa je uzavřen z důvodů rekonstrukce železniční tratě na Prahu, takže Mohylovou ulicí neprojedete a objížďka je vedena přes Letnou po Jateční třídě, Těšínské, Masarykově třídě a Zábělské ulici. Mimo jiné ulice Nad Týncem (spojka k Jiřímu) je rovněž z části uzavřena a neprůjezdná proto, že se zde etapově rekonstruuje vodovodní řad. Rovněž je zde vyblokováno (zakázáno) zhruba sedmdesát parkovacích míst, a tak místní parkují všude možně i nemožně. Není tím pádem kde zaparkovat a když už náhodou ano, tak už nikdo neprojede. Většinou, když už se přece jen s vypětím všech sil na lokalitu dostanete, tak pak ale ani nevyjedete, protože jediná cesta na průjezd touto estakádou má celkem 5 uzávěrek, zúžení jízdních pruhů a omezení - Potoční ulice, ulice Ke sv. Jiří, Nad Týncem, Pod Chlumem, vyúsťující na Zábělskou ulici jsou opět rozkopány, uzavřeny a v celé délce zúženy parkujícími auty!

Pravda programově bude Doubravecká promítačka asi zajímavým zážitkem a tak nenechme si ho zkazit tím, že než se na lavičky před plátno ke kostelu svatého Jiří dostaneme, tak, že se tady vzteky a z nervozity nepovraždíme jak našimi plechovými miláčky, tak vztekem nad tím, jak to tady zase „náramně“ funguje.

PS: Z toho všeho a z přiložených fotografií pak logicky vyplývá, že letos na Doubraveckou promítačku bude nejlepší dopravní spojení na kole či pěšky po nové cyklostezce a mostě přes řeku Úslavu, nebo pak kánoí po proudu řeky Berounky ze Štruncových sadů a případně ještě padákem z nebe. Cestou se vám ale nesmí nic stát, protože například velké hasičské auto sem do těch končin přes zaparkovaná auta večer rozhodně nezajede.

Příjemnou zábavu a „Choďte do kina včas.“ :-)



«- zpět na seznam článků