Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Rozloučení s prázdninami

29. 8. 2015 Plzeň - Doubravka

Opět jsem se opakovaně přesvědčil o tom, že děti jsou stále prostě děti a že někteří dospělí dětmi zůstali :-). Důležité však na tom všem je to, že k tomu, aby se děti a jejich rodiče pobavili, ideálně i něco přiučili a nebo jen poznali, není potřeba žádný skákací hrad, kreslení na obličej či zábavná šou s celebritou.

Kolikrát postačí i relativně „obyčejná“ věc, pěkné počasí a …

Rozloučení s prázdninami.

V neděli odpoledne jsme s Mildou, mým tátou a sousedem Václavem Zvěřinou odvezli celkem tři (od Pavla Sikyty - H2O Sport) půjčené plastové kánoe na zelenou bermu na Denisově nábřeží. Logisticky bylo nutno akci naplánovat tak, abychom se všichni na tomto místě naproti bývalému Domu kultury nalodili a společně se vydali na cca 2 km dlouhou plavbu po řece Berounce

Do lodí jsme nasedali však ještě na Radbuze, a tak nešlo vynechat plavbu městem, kdy jsme dojeli proti proudu až k jezu u Mrakodrapu, koukli na budovu Západočeského muzea z vody, projeli pod Wilsonovým mostem, minuli Bohemku, fotbalový stadion, Pivovar, část Roudné a teplárny. Pak už jsme jeli „divočinou“ až k ČOV a cesta nám připadala jako výprava do pravěku. První zastávka nad peřejemi u pivovarských studní, druhá pak pod kostelem sv. Jiří v podjezí, u prvního jezu nad Bukovcem. Tady někteří nevydrželi, a jelikož v tu dobu bylo ještě počasí na koupání, tak se vykoupali.

Největším zážitkem, zejména pro děti, pak bylo proniknutí do vzduchové kapsy za padající vodou z jezu. O tom, že ani někteří dospělí neodolali, se můžete přesvědčit z přiložených fotografií a stačilo opravdu málo.



«- zpět na seznam článků