Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Újezdecká podkova 2015

27. 9. 2015 Plzeň - Újezd

Naprosto perfektní akce několika málo dobrovolníků z Plzně – Újezda (MOPlzeň 4), kdy bez jakékoliv finanční podpory od města, obvodu či EHKM se již popáté konala jezdecká soutěž na koních pro malé i velké.

Ten zajistí to a ten zas ono, přičemž celý den bylo co dělat, na co koukat a všichni zúčastnění si to náramně užili.

Jezdilo se na louce ve výběhu s překážkami vedle Újezdecké návsi. Z přistaveného valníku se stolem a židlí do mikrofonu celou akci komentovala paní Ježková, maminka jedné ze soutěžících dívek, místo pohárů doma pečené bábovky od místních hospodyněk a místo honosných cen pamětní stužka pro každého jezdce, čokoláda či jiná drobnost.

Občerstvení domácí, co kdo upekl a přinesl, cena za občerstvení dobrovolná a do papírové krabice se házely peníze jak za domácí nádivku, koláčky či štrůdl, tak za točené pivo, čaj či kávu, kterou vám zase jiní sousedé rádi připravili.

Celou akci organizovala Jana Šůsová s místními „koňáky“, sousedy a rodiči jezdců.

Hudbu pouštěl z počítače místní sígr, třídil se odpad, jezdily závody, přijely i jiné stáje a v průběhu dne se na akci vystřídalo minimálně 300 lidí.

Na koni se projely i malé děti a atmosféra, která panovala mezi pořadateli, sousedy i těmi, co se přišli jen podívat, byla naprosto skvělá.

A to je přesně to, co si myslím, že je přínosem pro náš obvod, společnost a samotné lidi.

Ta atmosféra, kdy se lidé sejdou, popovídají si, podívají se na to, co umí ten druhý, nebo jen na krásné koně. To, že lidé sami a dobrovolně investují svůj čas, práci i prostředky do něčeho společného i pro ostatní, pro své děti. To, že se zdravě soutěží třeba i jen pro ten pocit, že ukážu, co umím a co dokáži.

Prostě děkuji pořadatelům již pátého ročníku Újezdecké podkovy, a i přesto, že se to nedá srovnávat s Velkou pardubickou, tak pro mě to rozhodně Velká pardubická byla.

Děkuji.



«- zpět na seznam článků