Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Vánoční stromeček

prosinec 2015 Plzeň - Doubravka

Mám dvouletou dceru a bydlíme v bytovce na malé Doubravce kousek od kostela sv. Jiří. Z okna koukáme na skupinku uměle vysazených černých borovic, přičemž mě napadlo jednu z těchto cca 8m krasavic v rámci vánočních svátků ozdobit.

Přesněji, chtěl jsem dceři, ale i ostatním dětem připravit takové malé překvapení v podobě svítícího vánočního stromečku přímo venku mezi domy. Zakoupil jsem proto v první fázi 35m barevných, venkovních, ledkových světýlek plus 25m kabelu a vodícího lanka. Se sousedem Václavem Zvěřinou jsme pak v sobotu 28.11.2015 onu borovici s vypětím všech sil světýlky ozdobili a natáhli z našeho okna napájecí kabel. Jelikož 35m světýlek se ukázalo jako málo, přikoupil jsem v druhé fázi ještě dalších 35 m a výsledek je vidět na přiložených fotografiích.

Velice příjemně mě však překvapilo nadšení nejenom mé dcery, ale i ostatních sousedů a lidí ze sídliště. Většina lidí, a nebylo jich zrovna málo, toto zpestření mezi bytovkami kvitovala s nadšením. Pravdou zůstává i fakt, že těch nadšených je mnohem více dospělých než dětí, ale to bude asi i tím, že po setmění, kdy stromeček z naší kuchyně každý den rozsvěcím, se venku už moc dětí, na rozdíl od dospělých, nepohybuje:-). Stromeček svítí vždy tak od 17. hodiny do půlnoci. Na rozdíl od Prahy náš stromeček rozsvěcujeme vždy v pravidelných intervalech, jelikož se tady všichni dobře známe a bezpečnostní rizika s ohledem na případný teroristický útok jsou díky tomu minimalizována. Prostě my si to tady ohlídáme:-).



«- zpět na seznam článků