Karel Makoň ...trochu jinak

Blog... Vyjádření a veřejná prohlášení

Pietní akt v Plzni Doubravce

15. 4. 2016 - Doubravka, Sousedská ulice

V pátek 15. 4. 2016 v 10:00 hod. jsem se s panem učitelem Milošem Bickem, paní učitelkou Kristýnou Ungrovou a žáky z 22. ZŠ Na Dlouhých opět po roce sešel u památníku obětí druhé světové války v Plzni - Doubravce.

Úplně stejně jako loni jsme pak společně se všemi přítomnými politiky i hosty vyslechli velice pěknou a poučnou řeč pana starosty a uctili památku všech obětí děsivého náletu na tuto městskou část.

Na závěr při pokládání květin a věnců žáci 4. B přistupovali po dvojicích k památníku, aby do speciálně upraveného věnce zapíchli trikoloru se svým jménem a poklonili se památce obětí.

Děkuji oběma pedagogům a žákům z obou tříd za přímou účast na tomto pietním aktu, za jeho praktickou i teoretickou přípravu a nenásilné zapojení do výuky. Hlavně pak pedagogům za vysvětlení podstaty této akce dětem a její propojení s výukou vlastivědy, dějepisu a historie.

Velice děkuji i samotným dětem, které celý akt braly naprosto vážně, perfektně se chovaly a tím udělaly nejenom dobré jméno svým pedagogům, ale celé 22. ZŠ (více na přiložených fotografiích).

Děkuji a bylo mi ctí.



«- zpět na seznam článků